2017. április 26., szerda

3/25 ⚽️ Egy "jó" meglepetés? ⚽️


Lili
 Testvéremet csütörtökön saját felelősségre kiengedték a kórházból. Az orvosok szerint jót tett volna, ha még megfigyelés alatt áll, de Kitti hajthatatlan volt. Nem akarta az ünnepeket klinikai környezetben tölteni, így nem volt más választásunk. Stephannak még volt egy utolsó mérkőzése, ezért csak pénteken csatlakozott hozzánk Milánóba. Korábban a fiúk kitalálták, hogy rendezzünk egy nagy ünnepi vacsorát. Az ötlet Kittinek és nekem is tetszett, hiszen így alkalmam nyílik Heléna mellett újra találkozni Zlatan édesanyjával is. A kórházból először egyenesen a lakásukhoz mentünk ahol testvérem és Stephan összepakoltak pár ruhát. A várakozás jó alkalom volt arra, hogy átbeszéljük a kapcsoltunkat Zlatannal. Végül úgy döntöttünk, megpróbáljuk újra együtt.

Stephan:
Megkönnyebbülten szálltunk ki az autóból, majd a lakásban azonnal bőröndöket vettünk elő és bepakoltunk pár ruhát, ajándékokat, amiket már előre megvettünk. A gondolataim az esti mérkőzés körül forogtak, de nem kerülte el a figyelmemet, hogy Kitti picit szomorú.
-  Annyira jó, hogy újra együtt lesz a család. Mondjuk, anyáék nélkül furcsa lesz karácsonyozni, de ők akartak elutazni. A mama biztos meglepődik majd, ha meglátja az ajtajában őket. – Kezdtem.
- Igen, biztos. – Válaszolt kedvetlen hangon.
- Valami baj van, Kicsim? – Léptem közelebb és átkaroltam a derekát.
- Csak most lesz az első karácsonyom a szüleim nélkül. Bárhol jártam, a Szentestét mindig otthon töltöttem, de most nem mehetek haza, a hülye a varratok miatt.
- De mi ott leszünk neked, és Lili is. – Emeltem meg a fejét, hogy rám nézzen.
- Igen, de az más. Tudod, ha Lili nem lenne ilyen ellenséges, megkértem volna, hogy hívja fel és kérje meg őket, hogy repüljenek ide. Még a jegyeket is kifizetném, de a testvérem biztos kibukott volna. - Mondta szomorú hangon és újra pakolni kezdte a ruháit, majd egy kis idő múlva fojtott hangon folytatta. – Tudod, ők nem rossz emberek. Jó, az apámnak voltak kemény és zűrös ügyei, amiből baromi jól kaszált, de megfizette az árát, és rendes ember lett, aki tisztességes munkával keresi a pénzt. Anyám is tiszta lett, és már nem iszik. Ő is talált munkát. Lili csak a rosszra emlékszik, hiszen a legnagyobb szarban lépett le. Ezért persze nem hibáztathatom, hiszen akkor vették fel, de halaszthatott volna egy évet. Akkor nem tette, de apa börtönbe zárása után azonnal lelépett. Furcsa ilyet mondani, de ha apa nem keveredett volna bele illegális üzletekbe, sosem lett volna Lilinek annyi pénze, hogy elkezdje itt az életét. Tudod, abból tartotta fel magát, amit anyám neki gyűjtött az évek alatt. Elhiheted, hogy nem kevés volt a számláján. Bár gondolom ezt neked sosem mesélte, hiszen ő mindig csak sajnáltatta magát. Apámtól tanult meg olaszul is, hiszen neki sok ilyen „ügyfele” volt, akikkel ezen a nyelven társalgott. Lilinek pedig megtetszett, és a nyelvvizsgáig meg sem állt. Bár neki könnyű volt, mert ő volt az okoska a családban.  – forgatta meg a szemeit szomorúan. – Mondjuk az más kérdés, hogy azóta sikeres fotós lett, és nagyon menő munkája van az újságnál. Örülök, hogy legalább ő itt van nekem a családból.
- Tudják már, hogy nem mész?
- Igen, beszéltem velük, és szomorúak, de ez van.
- Miért nem akarsz velük titokban találkozni? – Érdeklődtem.
- Ha esetleg eljönnének Milánóba vagy ide, akkor apám nem menne el addig, amíg Lilivel nem találkozik, de így, hogy Magyarországon maradnak, könnyebb elviselni neki, hogy a nővérem nem akarja látni őket. – Sóhajtott fel. – Azt hiszem bepakoltam, mehetünk. – Mosolygott rám, én pedig tudtam, hogy mi az a plusz dolog, amit kap tőlem karácsonyra. Egészen a repülőtérig kísértem őket, ahol egy külön folyosón át mentünk Zlatan gépéhez.
- Akkor, ha este nem is, holnap reggel már biztos találkozunk. – Álltam a lánnyal szembe. – Vigyázzatok magatokra és ne készítsétek ki egymást Lilivel.
- Megígérem. – Mosolyodott el, mire átöleltem.
- Te pedig csak a focira koncentrálj.
- Már sokkal könnyebb lesz, hiszen tudom, hogy biztonságban vagy. Szeretlek Kitti, és azt akarom, hogy ezt mindig tudd.
- Én is szeretlek és… - Akadt bent a szó.
- Igen? Mi az?
- Még nem válaszoltam a kérdésedre, amit az autóbaleset előtt tettél fel. – Nézett bele a szemembe. Nagyon elszántnak tűnt. - Azt hiszem már eleget vártál a válaszra, és nem volt szép tőlem, hogy ennyi ideig nem mondtam semmit. A kórházban volt időm gondolkozni, és rájöttem, szeretlek, és számomra csak te vagy az, akivel boldog lehetek. Szóval a válaszom: igen. – Mondta ki végül azt, amire már napok óta vártam, de féltem újra rákérdezni. – Hozzád megyek Stephan El Shaarawy.
- Komolyan mondott? – Hitetlenkedtem, és furcsa mód szemeim megteltek könnyel, pedig nem vagyok egy sírós fajta. Jó, volt látni, hogy Kitti is elérzékenyül. – Köszönöm, szerelmem. Sokkal jobbá tetted a napom, és a mérkőzésre is boldogabban megyek.
- Majd nézlek a tévében – Törölte meg szemeit. – és nagyon fogok szurkolni.
- Én pedig csak neked fogok focizni. – Csókoltam meg először lágyan, majd egyre hevesebben, de Zlatan megzavart.
- Mehetünk? – Lépett hozzánk, majd mikor meglátta, hogy mindkettőnk szeme könnyben úszik, zavartan nézett ránk. Kitti válaszolt helyettem.
- Stephan még a baleset előtt megkérte a kezem, de csak most mondtam neki igent.
-  Gratulálok, haver. – Jött közelebb, és mindkettőnket átölelt. Láttam az arcán a megkönnyebbülést mikor rájött, hogy végleg leszálltam Liliről. – De most mennünk kell. Majd akkor holnap találkozunk Stephan, és minden jót estére.
- Köszönöm. – Szóltam utánuk, és miután felszállt a gép a stadion elé értem és elújságoltam barátaimnak a nagy hírt. Jó esett, hogy mindenki gratulált. Boldog voltam, tele adrenalinnal. Jót is tett a mai mérkőzés. Úgy, éreztem, hogy a plusz edzőtermi munkával sem tudom csillapítani a véremet. A mérkőzés a szokott időpontba kezdődött és én is a keretbe kerültem.  A gondolataim végig Kitti körül jártak, és azon, mennyire szeretnék neki bizonyítani. Sajnos az első félidőben nem úgy jött ki a lépés, mert az ellenfél kezdte erősebben a játékot. Ennek meg is lett az eredménye, megszerezték a vezetést. Kicsit bosszankodtam, de csak még erősebben hajtottam a pályán. Már a félidei hosszabbításnál jártunk, amikor a csapatom egy szabadrúgáshoz jutott, és társaim nekem szavazták meg a bizalmat a lövésre. A rúgást nem túl messziről, jó húsz méterről végeztem el. A labda gyönyörűen betalált a kapuba, én pedig örömittasan szaladtam ki a padon ülő társaimhoz. A mérkőzést végül 3-1- re hoztuk. Hazaautóztam a lakásba, majd kis gondolkodás után svéd barátomat tárcsáztam.
- Szia, Milánóban vagy már? – Érdeklődtem.
- Igen, már itt, és gratulálok a mai estéhez. Őszintén megmondva nem néztem, csak akkor mentem be a szobába, amikor a lányok kiabáltak.  Pont a gólodra értem oda. Szép volt.
- Köszönöm, de most másért hívtalak.
- Miért? Mikor jössz? Ma vagy holnap?
- Sajnos csak holnap, de korán indulok. Viszont van egy tervem, amiben segítened kell.
- Miről van szó? – Hallottam kíváncsi hangját.
- Kitti és Lili szüleiről, ugyanis kitaláltam valamit. El akarom őket hívni, hogy együtt karácsonyozzunk. Kittinek nagyon hiányoznak, és a héten sokat szenvedett. Szeretnék egy kis örömet okozni neki.
- Te el akarod hívni a lányok szüleit? – Ütközött meg.
- Igen, és már tudom is, hogyan fogom őket rábeszélni, hogy ide utazzanak. Még jó, hogy az apja tökéletesen beszél olaszul.
- Lili nem fog örülni neki. – Vágta rá mérgesen.
- Majd meglátjuk. Lehet, hogy ha találkozik velük, azonnal elmúlik minden rossz érzése és örömmel ugrik a nyakukba.
- Stephan, ne csinálj hülyeséget!
- Bízz bennem, Zlatan, és támogass benne! – Kértem, majd kis hallgatás után így felelt.
- Mi van, ha Lili kiakad és rájön, hogy én rábólintottam erre. Most beszéltük meg, hogy újra együtt vagyunk. Nem szeretném, hogy ez a képlékeny dolog újra megváltozzon.
- Akkor nem segítesz?
- Nem is tudom.  – Hezitált egy kicsit. – Rendben, de csak azért, mert te kérsz rá Stephan. Mit kell tennem?
- Amikor leszáll a repülőjük, kimehetnél eléjük. Én is ott leszek. Majd nézek olyan járatot, ami egyszerre ér Milánóba. Úgy léphetnénk be a lakásba, hogy te, én, és a szülők. Jó ez így neked?
- Stephan, ha bármi lesz Lilivel…
- Nem lesz semmi baj! – Vágtam a szavába, és reméltem, hogy igazam lesz. Én sem akartam Lilinek fájdalmat okozni, de ha Kittivel az esküvőt tervezzük, jogom van megismerni a családját.
- Oké, akkor hívj majd a részletekről. – Egyezett bele Zlatan, majd leraktuk a telefont. Kitti gratuláló üzenetére aludtam el, és teli volt a fejem azzal, hogy másnap belevessem magam a meglepetés megszervezésébe.

Lili: Mikor leszálltunk Milánóban Zlatan azonnal tovább repült, mert meg akarta látogatni Maxit és sajnos Alexandrát is. Próbáltam jó képet vágni a dolgokhoz, hiszen nem tilthatom el a kisfiától, de Alexandra jelenléte cseppet sem volt biztató. Nem tudtam, hogy mennyire komoly a kapcsolata az angol pasival, hiszen sosem jelent meg róluk semmi. Alexandra pedig túl a harmincon is csinos volt. Lepakoltunk Helénáéknál és belekezdtünk a karácsonyi dekorálásba. Helénának már egyre jobban gömbölyödött a pocakja, de még mindig ugyanúgy pörgött, mint mikor nem volt állapotos. Manuel behozta a fát, amit másnap terveztünk feldíszíteni. Zlatan anyukája és Kitti a konyhában tüsténkedtek, de mivel nekem idegen volt a konyha, Heléna mellett segítettem az ajándékok csomagolásában.
- Szóval akkor most újra dúl a szerelem? – Mosolygott rám kedvesen szőke barátnőm, én pedig elpirulva bólintottam, mire egy halk éljenzés volt a válasza. – Annyira örülök nektek, Lili. Zlatan tök ki volt bukva, és hidd el, szeret téged, még a sok baromsága ellenére is te vagy az, akit előtérbe helyez.
- Remélem, nem fog újra átvágni. Nagyon szeretem, és nem akarok mást, csak vele lenni. Akármi lesz jövőre és akárhova igazol, megyek vele és nem fogok semmit a szemére vetni. Az életem mellette tökéletes és kiegyensúlyozott.
- Szóval, ha Amerikába menne, oda is követnéd?
- Mindenhova mennék vele. – Vágtam rá, és ekkor meghallottam a telefonomon azt a dallamot, amit akkor játszik, ha Zlatan hív. – Szia, Szerelmem éppen rólad beszéltünk Helénával. Hogy vagy? Odaértél már Manchesterbe?
- Igen, éppen itt vagyok a fiamnál és arra gondoltam mi lenne, ha Maxi visszarepülne velem, így a szentestét együtt tölthetnénk.
- Remek lenne, már régen nem láttam. Biztos nagyot nőtt. – Mosolyogtam bele a telefonba, majd Zlatan kis hallgatás után folytatta.
- Volna még egy kérésem Kicsim.
- Mondd. – Vártam a válaszát.
- Mit szólnál hozzá, ha Alexandrát is elhívnánk? Csak hogy ne legyen egyedül.
- Azt akarod mondani, hogy Alexandrát is ide akarod repülőztetni? Szó se lehet róla! Zlatan, ő a volt feleséged!
- Igen, de Maxi anyja, aki egyedül van. Nem szeretném, ha magányos lenne szentestén.
- Akkor hívja el a pasiját! – Érveltem.
- Nincsenek együtt.
- Remek, akkor megint rád mászik. – Szaladt ki a számon.
- Lili, most miért vagy ilyen féltékeny? Ez csak egy vacsora meg pár nap. Karácsony lesz, és nem akarok vele rosszban lenni. Maxinak is jót tenne, ha látná, hogy a szülei nem gyilkolják egymást. Kicsim, ebben semmi hátsó szándék nincs.
- Rendben, akkor jöjjön. – Adtam meg magam, hiszen éreztem, ezt a vitát már nem nyerhetem meg. Visszamentem barátnőmhöz és folytattuk a készülődést.

Zlatan:
Csütörtökön kora délelőtt visszarepültem Angliába a fiamért. Amint beléptem az ajtón, Maxi rögtön a nyakamba ugrott.
 - Apa!. – Szaladt hozzám és szorosan magához ölelt. – De jó, hogy itt vagy.
- Szia, Kicsim! Merre van anya? – Néztem a szemébe, és megborzoltam szőke göndör haját.
- Azt hiszem a konyhában. – Magyarázta csillogó tekintettel. Kellemetlenül éreztem magam, hiszen olyan keveset vagyok vele, és ez sajnos a kapcsolatunkon is meglátszott. Régebben sokat fociztunk a kertben, vagy elmentünk ide-oda még a válásom után is, de amióta iskolás lett, a programok elmaradoztak, most meg már hónapokig nem látjuk egymást. Annyi kérdésem lett volna hozzá, és szerettem volna naponta az életében lenni, de a munkám miatt lehetetlennek tűnt. A telefont mindig is személytelennek éreztem. Lerúgtam a cipőm és felakasztottam a kabátom, majd a konyha felé vettem az irányt.  Közben Maxi folyamatos kérdésekkel bombázott a focival kapcsolatban, amikre én készségesen válaszoltam is. Majd ő is mesélni kezdett az iskoláról és a barátairól. A konyhába beérve megpillantottam Alexandrát köténnyel a derekán, amint a fiam kedvenc süteményét készítette. Hosszú fekete haját szorosan összefogva viselte, és amikor megpillantott, egy kedves mosolyt küldött felém. Még két puszit nyomott az arcomra.
- Szia, hogy van Lili testvére? – Érdeklődött, és jól esett a tudat, hogy odafigyel, amit mesélek neki.
- Már jól, ma engedték haza. – Magyaráztam, miközben leültem vele szemben egy székre.
- Akkor örülök neki. Kérsz valamit enni, inni?
- Ez mikor lesz kész?  - Mutattam a süteményre, amire éppen csokiöntetet kanalazta.
- Olyan fél óra, de ha szeretnéd, maradhatsz. – Ajánlotta fel, aminek igazán örültem. Bár a kapcsolatunk valamelyest javult, még mindig kicsit feszengtünk egymás társaságában, és sokszor csak Maxi miatt vágunk jó képet egymáshoz. Nem igazán tudtam, hogy érez-e még valamit irántam.
- Nem jön a….- Kezdtem, de szemeivel leállított, és Maxi felé bökött, aki miután lenyalta a csokit a kanálról a szoba felé vette az irányt. Volt feleségem már több hónapja találkozgatott – persze szigorúan a fiam tudta nélkül- egy férfival.
- Oké, bocsánat, nem tudtam, hogy titok, ha boldog vagy.
- Ez nem erről szól, csak nem szeretném, ha rosszul érintené.
- Lilit is könnyen elfogadta. – Néztem a szemébe.
 - Igen, de vele nem találkozik minden nap, és ha nekem volna valakim, akkor őt minden nap látná, és nem tudom miként érintené. Még annyira kicsi.
- Alexandra, nem lehetsz mindig egyedül, hiszen még fiatal vagy ahhoz, hogy egyedül élj szerelem nélkül.
- De Maxi…
- Alexandra, ülj ide! – Kértem tőle és miután berakta a süteményt a sütőbe, egy megadó sóhaj után mellém telepedett. Pár percig csak meredtünk egymásra és hallgattuk, ahogy fiam éppen egyik kedvenc meséjét nézi. Végül én törtem meg a csendet.
- Tudom, hogy nehéz, de mi lenne, ha megpróbálnád ezzel a pasival?
- Semmi értelme, mert ő azt akarja, hogy költözzünk hozzá és legyek a felesége. De ez nekem korai, és Maxi még mindig abban reménykedik, hogy te meg én újra együtt leszünk.– Nézett bele a szemembe.
- Mikor szakítottatok?
- A múlt héten és eléggé megviselt. Mikor már azt hittem, sosem leszek szerelmes, akkor lépett be az életembe még augusztusban, és harmincon túl most úgy érzem magam, mint valami tini lány, aki alig várja, hogy csörögjön a telefon. Totál becsavarodtam, pedig nem volt valami sok randink, ha azt vesszük, hogy mióta is tart a dolog.
- Volt köztetek valami komolyabb?
- Ugyan, dehogy. Csak pár vacsorán, mozin és koncerten vagyunk túl eddig. Nem volt köztünk szex, hiszen akkor éjszakára kimaradtam volna, ami Maxi miatt lehetetlen.
- Nem kell ahhoz estének lenni, hogy lerendezz egy gyors menetet. – Bukott ki belőlem.
- Zlatan, mégis mit gondolsz! – Emelte fel a hangját szigorúan. – Nem egy gyors meneten akarok túl lenni vele, hanem egy tökéletes éjszakán.
- Azt mondod, hogy az öt hónap alatt egyszer sem volt semmi? – Csodálkoztam, mire a lány aprót bólintott, és szomorú hangon így szólt.
- Az igazság az, hogy az öt hónap alatt háromszor mondtam neki, hogy fejezzük be, de ő sosem akarta. Mikor elküldtem virágokat, küldött a munkahelyemre. Még ajándékokat is kaptam tőle, most meg ő dobott ki, mert nem bírja ezt a bizonytalanságot. Most, meg hiányzik. Annyira udvarias és intelligens pasi. Szeret kiállításokra járni, hangversenyekre és ő annyira más, mint te, és nem csak a stílusára igaz, hanem a külsejére is. Nagy kék szemei és szőke haja van. Mellesleg utálja a focit. – Mondta és szép szemeit az enyémekbe fúrta.
- Akkor biztos jó fej lehet. – Vágtam rá lenézően. – Mit csináltok akkor karácsonykor?
- Nem tudom, szerintem ketten leszünk Maxival és élvezzük az ünnepeket.
– Én azért jöttem, mert szeretnélek elhívni titeket Milánóba. – Álltam fel és végre előálltam látogatásom valódi okával.
- A barátnőd mit fog szólni hozzá? Nem akarom, hogy miattam veszekedjetek.
- Majd megoldom. Eljössz velem és a gyerekünkkel?
- Még átgondolom, de köszönöm. – Mosolygott rám én pedig úgy gondoltam elintézek még valamit, és út közben fölhívom Lilit is, hogy elmondjam neki.
- Maxi bejöhet velem a városba? Az egyik tetováló haveromat látogatom meg, és legalább addig is kettesben lennénk.
- Egy újabb varratás? – Nézett rám kérdően.
- Igen, de ez olyan, ami Lilinek szól. Egy különleges mintát szeretnék, mert ő egy igazán különleges lány. Ne haragudj. – Kértem bocsánatot azonnal, amikor láttam, hogy rosszul esnek neki a szavaim.
- Semmi baj, nekem nem csináltattál tetoválást, de beérem azzal is, hogy a fiadról van. Most pedig menjetek, és mire visszaértek már kész is lesz a sütemény.
- Imádlak. – Pattantam fel majd egy puszit nyomtam az arcára, amitől azonnal elpirult. Felöltöztettem Maxit, elindultunk a városba.

Lili:
Csütörtökön feldíszítettük az egész lakást. Mire Zlatan este visszaért, már ünnepi árban úszott minden. A lányokkal megnéztük Stephan mérkőzését, és együtt örültünk barátom csodálatos lövésének. Maxi hatalmasat nőtt és jól esett, hogy kedvesen viszonyul hozzám. Számomra sokat jelentett a kisfiú bizalma. Szerettem őt, és én is meg akartam neki mindent adni.  Az ajándékait is úgy válogattam össze, hogy előtte Zlatannal alaposan átbeszéltem mindent. Már bőven tizenegy óra volt, mikor végre mindenki elvonult a szobájába. Nagyon vártam már, hogy újra kettesben legyek szerelmemmel. Mialatt ő a fürdőben volt, meggyújtottam pár illatgyertyát, hangulatos fényt csináltam és a köntösöm alá felvettem egy erre szánt csipke fehérnemű szettet. Nem is kellett sokat várnom.
- Hú, ez meg mi? – Lepődött meg majd nagyot nyújtózott. A mozdulattól felcsúszott picit a pólója, ami alól kockás hasa bukkant elő. Csak egy apró mozdulat volt, de a fantáziámat azonnal beindította.
- Csak egy kis hangulat. Remélem, nem tartod túl nyálasnak vagy esetleg soknak. – Léptem közelebb hozzá, és a köntösöm kötőjével kezdtem babrálni.
- Nem, sőt, de mégis mire készülsz?
- Ez csak egy kis karácsony előtti meglepetés. – Bújtam még közelebb és kezemet bevezettem a pólója alá. – Ha úgy vesszük, egy direkt neked szánt meglepetés.
- Igazán, és mi lenne az?
- Ahhoz, hogy megtudd, ki kell oldanod a csomagolást. – Mutattam a köntösöm megkötőjére, de továbbra is értetlen képet vágott. – Az ajándék a ruha alatt van, a desszert pedig benne.
- Akkor lássuk. – Mondta, és ahogy meglátta a ruha alól kivillanó piros csipkés anyagot, tekintete azonnal megváltozott. Egyre hevesebben kezdte lehúzni rólam a köntösöm, míg végül ott álltam talpig vörös csipkében.
- Hogy tetszik? – Néztem rá és láttam, hogy elértem a célom, pillantása egy pillanat alatt tüzessé változott. – Boldog karácsonyt.
- Te aztán nem vagy semmi! Erre nem számítottam. – Habogta. – Gyönyörű vagy én pedig a világ legszerencsésebb pasija, hogy…
- Jaj, fogd már be és tedd, amit akarsz! – Teremtettem le játékosan, mire végre megcsókolt és a karjaiban az ágyba vitt.
- Órákig el tudnálak nézni ebben a cuccba, de a desszertre is fáj a fogam. Egész éjszaka csak szeretkezni akarok veled, Lilien.
- Imádlak. – Nevettem fel, és beletúrtam a hajába. – Mire vársz akkor? – Húztam le a pólóját és megláttam egy pici kötést, ami egész lent volt a csípője tájékánál.
- Ez meg mi?
- Ez, semmi. – Húzta vissza a pólóját és számomra ritkán látott zavar fogta el. – Mi lenne, ha ez most rajtam maradna?
- Nem, mondd meg mi az? Újabb tetkó, vagy megsérültél? – Ültem fel aggódva.
- Lili, ez semmiség, de hadd maradjon a póló, kérlek.
- Szeretném tudni Zlatan, kérlek!!! – Néztem rá és próbáltam a legellenállhatatlanabb nézésemet bevetni. Sikerrel jártam. Levette róla a ragasztót, én pedig megláttam egy újabb mintát a bőrén. Nagyon frissnek tűnt az egész, és szinte alig volt látható a többi minta miatt. Jól meg kellett néznem, hogy lássam az orchidea szirmot és benne az 1989-es számot.
- Ez a kedvenc virágom, és a születési dátumom.
- Eredetileg a csuklómra akartam a többi közé, de azt mindenki kiszúrná, és azt szerettem volna, ha erről csak te és én tudunk. Ezt neked csináltattam.
- Te varrattál magadra egy rám emlékeztető dolgot? – Futott könnybe a szemem a meghatottságtól.
- Igen, remélem, tetszik. Nem nagy minta, de ha rá nézek, te jutsz eszembe.
- Gyönyörű. – Töröltem meg a szemem. – Hozzáérhetek?
- Persze, nem fáj, csak még elég friss, így be kell kenni egy krémmel,és le kell kötözni egy pár napig.  – Magyarázta, én pedig végigfuttattam az újam a mintán, ami ugyan csak egy pár cm-es volt, mégis sokat jelentett a számomra.
- Még sosem csináltak ilyet nekem.
- Mindent megtennék érted, Kicsim. – Húzott közelebb, és újra megcsókolt, majd végre lekerült rólam a csipkemelltartó, róla pedig a póló. Már egész kezdünk ellazulni, mikor kopogást hallottunk az ajtón.
- Csináljunk úgy, mintha aludnánk. – Tanácsoltam, de ez nem riasztotta el az ajtóban álló személyt
- Zlatan, beszélnünk kell. – Mondta, és újra kopogni kezdett az ajtón álló aki Alexandra volt.
- Ne foglakozz vele! – Húztam közelebb, de ekkor bevetette a fegyverét, amire Zlatan azonnal ugrott.
- Maxiról van szó.
- Remek! – Morogtam, ahogy azonnal öltözködni kezdett. Jobbnak láttam én is visszavenni a ruháimat, és szembe nézni a fekete hajú lánnyal.
- Mondd. – Nyitotta ki Zlatan az ajtót és utáltam, hogy legelteti a szemeit barátomon.
- Csak Maxi nem bír aludni, és azt szeretné, ha mellette lennél, és vele aludnál.
- Tudod, mi már éppen aludnunk. – Kezdtem mérgesen mielőtt Zlatan megszólalhatott volna. – Szóval mondd meg Maxinak, hogy majd holnap vele alszik az apja.
- Nem lenne tőle boldog.
- Igaza van, csak felveszem a pólóm és megyek.
- De hát…
- Lili, majd holnap együtt alszunk. – Nyomott egy puszit az arcomra, és már ott sem volt.
- Szép darab. – Szólt vissza Alexandra a válla fölött a ruhámra utalva, ami kilátszott a köntösömből. Az agyamat azonnal elöntötte a köd, majd megfogtam a kezét és magam felé fordítottam.
- Egész végig ezt fogod csinálni?
- Mégis mit?  Nem tudtam, hogy megzavartam valamit.
- Nagyon is jól tudod mit zavartál meg, te kígyó és nem fair, hogy a fiadat használod fel erre.
- Sajnálom, de nem tehetek róla, ha az apjával akar lenni, de persze te erről nem tudsz, hiszen nincs gyereked.
- Akkor sem helyes, amit teszel.
- Ó, mert te aztán nagyon jól tudod, mi a helyes és mi nem ugye, Lilien. Nős pasikat csábítasz el és egyik focista ágyából ugrálsz a másikba. Most mennyi időt fogsz kibírni Zlatan mellett? Talán egy hónapot vagy kettőt?
- Semmi közöd hozzá, ahogy már a pasimhoz sincs!
- A pasidhoz?? – Nevetett fel. – Sajnálom, hogy Zlatan a farkával gondolkozik az esze helyett, és sajnálom, hogy te ezt ki is használod.
- Szeret engem! – Csattantam fel. – Igenis szeret!
- Téged is ott fog hagyni valami fiatalabb miatt. Lásd Lolita. – Bukott ki belőle, nálam pedig elszakadt a cérna.
- SOHA NE HOZD FEL EZT NEKEM !
- Csak nem, hogy rosszul esik hallani, Lilike. Ugye milyen rossz,ha átvágnak és egyedül maradsz? Mondjuk, te elég jól megoldod, hiszen keresel egy balekot, aki kizárólag focista, és eljátszod a nagy szerelmest, hogy az ágyába köss ki.
- Nekem legalább van valakim ellentétbe veled, aki úgy viselkedik mint akinek hiánya van.
- Nem is csodálom, mert aki ennyire közönséges azt csak arra használják. Másra nem kellesz egy pasinak sem.  – Vágta a szemembe a sértést én pedig elvesztettem a fejem és egy hatalmas pofont kevertem le a lánynak amire Zlatan azonnal ott termett.
- Lili mit csinálsz? – Ugrott közénk, hiszen a fekete hajú keze is lendült. – Mégis mi folyik itt? – A hangzavarra Zlatan anyukája kivételével mindenki kijött és riadtan tekintettek ránk.
- Sértegetett! – Magyaráztam. - én pedig megpofoztam.
- Fejezzétek be! – Emelte fel hangját Zlatan mielőtt a fekete hajú is mondott volna valamit.
- Nem akarom, hogy ez a pár nap erről szóljon.
- Akkor fegyelmezd meg a barátnődet!
- Nem engem kell fegyelmezni, te…
- LILI, ELÉG! – Zlatan hangja nagyon mérgesen csengett, és a szemei is dühösen csillogtak rám. – Nem tűröm, hogy így viselkedjetek egymással, amíg itt vagyunk. Holnap karácsony van, amit békében kéne eltölteni, nem acsarkodva.
- Nem én kezdtem. – Szóltam, mint valami kisgyerek, aki a tanító néninek magyarázkodik.
- Nem érdekel, te a gyerekem anyja vagy,- mutatott először Alexandrára, majd rám- te pedig a barátnőm, és itt vagyunk a testvérem lakásában, aki nemsokára megszül. Nem szeretném, hogy Heléna vagy Maximilian feszültséget érezzen köztetek! Szóval, bírtok viselkedni a következő két napba vagy most azonnal visszahúzok Manchesterbe és beleszarok ebbe az egészbe?
- Igen. – Suttogtam.
- Jó, igen, de ne mászkáljon ilyen ruhákban, mert a gyerekem még kicsi, és nem szeretném, ha kivillanó melleket látna. Jó éjt. – Hagyott ott minket Alexandra, én pedig gyorsan elmagyaráztam a többieknek, min robbant ki a balhé. Jól esett, hogy mellettem állnak ki. Pénteken Stephan is megérkezett, és kicsit furcsálltam, mert egész délelőtt Zlatannal pusmogtak valamin. Mikor a közelükbe értem, elhallgattak. Úgy gondoltam, biztos csak a karácsony miatt, így nem is firtattam a dolgokat, hanem a lányokkal töltöttem az időm.

Stephan:
Beléptem a lakásba, ami már csodálatos fényáradatba tündökölt. Magamhoz öleltem a családtagjaimat és azonnal Zlatanhoz indultam, aki kérdőn nézett rám.
- Miért nem hívtál, hogy mikorra kell kimenni?
- Mert nem ma kell. – Suttogtam. – Beszéltem az apukájukkal, de csak holnap reggel tudnak jönni. Hirtelen érte őket a hívásom, de tudtak rólam és a balesetről is, így nem volt nehéz rábeszélni őket az utazásra. Ismernek téged is és Lilit is figyelemmel követik. Hiányoznak nekik a lányaik. Az édesanyja még sírt is a telefonban, mikor megemlítettem Lilit.
- Akkor holnap reggel megyünk ki?
- Igen. – Bólogattam, és az ő szemében is láttam azt az izgalmat, ami a holnapi szülői találkozás hoz magával.

Lili:  
Amíg mi a fa dekorálásával foglalatoskodtunk Zlatan, Stephan és Manuel kivitték Maxit az udvarra, hogy csak a végső képet lássa, majd mikor már a helyére került minden dísz, lehuppantunk a kanapéra és Heléna forró csokiját kortyolgatva beszélgettünk.
- Szóval, akkor Stephan megkérte a kezed? – Fordult Alexandra a húgomhoz.
- Igen, meg. –  Húzta ki magát büszkén a testvérem. – én pedig igent mondtam.
- Az jó, de hol van a gyűrűd?
- A gyűrűm… az még nincs, de… nem is kell.
- Pedig akkor ez így nem az igazi. – Szúrta oda a fekete hajú, mire az ajtóban Stephant láttam meg. Arca piros volt a kinti hidegtől, kabátját pedig hó borította. Szeme egy pillanatra zavartan csillogott felénk, majd csendben lerúgta a csizmáját, szobájuk felé indult. A lányok nem hallották, de én azonnal utána mentem.
- Stephan, milyen volt a kinti hó csata? – Kezdtem.
- Jó, a tesómék épp hóembert építenek. Ez a kisfiú olyan, mint egy energia bomba.
- Igen, az. Akár csak az apja. – Nevettem fel. – Ne foglalkozz Alexandrával. Neki az a lényeg, hogy másnak rossz legyen.
- Jó, de igaza van. Milyen eljegyzés az, olyan ahol nincs gyűrű?
- Olyan, ami nem az anyagiakon alapszik és… mi ez? – Vett elő egy kis dobozt és felém nyújtotta.
- Ezt szánom a húgodnak. Megnézed?
- Igen. – Bólogattam bőszen, mire barátom felpattintotta a dobozkát, amiben egy csodálatos gyűrű pihent.  
- Ez gyönyörű. Mikor akarod neki odaadni? Ma este?
- Nem, inkább holnap.
- De miért, hiszen ma van szenteste? – Kíváncsiskodtam. – Ma van az ajándékozás.
- Igen, de még van egy tervem, amit csak holnap tudok kivitelezni.
- Ahogy gondolod. Ez a gyűrű is csodálatos. Biztos vagyok benne, hogy húgom imádni fogja. – Biztatattam, majd átöleltem és végül együtt mentük ki a többiekhez. Az este jókedvűen telt és karácsonyi zene mellett bontogattuk az ajándékokat. Örültem, hogy mindenkinek sikerült elnyernem a tetszését, és én is olyan dolgokat kaptam, amiknek örülhettem. Később a fiúk leültek xbox-ozni, mi pedig karácsonyi sorozat maratont iktattunk be sok pattogatott kukoricával és sok vörösborral. Bőven éjfél felé tértünk nyugovóra, és jólesett, hogy Zlatan ezúttal engem választott a fia helyett.
- Boldog karácsonyt. – Suttogta bele a fülembe, amitől kicsit megborzongtam.
- Neked is. Csak nem, hogy itt alszol?
- De igen, veled leszek.
- Holnap egész délig alhatunk, vagy amit csak akarsz. – Húztam kaján mosolyra a szám, de ő elkomolyodott. – Mi a baj?
- Semmi, de még lesz holnap reggel egy kis elintézni valónk Stephannal.
- Mi lenne az?
- Titok, és remélem, jól fogod fogadni.
- Mit? – Ültem fel.
- Az újabb ajándékot, amit Stephan talált ki, viszont úgy gondolom, jó ötlet.
- Nem mondod meg nekem?
- Sajnos nem tehet, de hidd el, fontos dolog. De most inkább folytassuk azt, amit tegnap félbeszakítottunk. – Simította ki a hajamat én pedig átadtam neki magam. Reggel egyedül ébredtem, és mikor kibotorkáltam, Maxit láttam, amint ajándékaival játszik a fa közelében. Elmosolyodtam, ahogy a szőke göndör fejecskéjére néztem. Majd hangokat hallottam a konyhából. Zlatan anyukája kedvesen fogadott. Kávéztunk és beszélgettünk egy kicsit. Az angolja már egyre tökéletesebb lett, és pár mondatot olaszul is elsajátított. Furcsa volt a dolog, hiszen a házban észrevétlenül váltogattuk az olaszt és az angolt, Zlatan és Heléna pedig csak svédül kommunikáltak az anyukájukkal. Mégis megértettük egymást. Tíz óra felé már sokalltam Stephanék távollétét, de hiába hívtam, egyik fiú sem vette fel. Dél körül aztán nagy kő esett le a szívemről, amint Zlatan hangját hallottam meg kintről. Úgy gondoltam, ebéd előtt még elküldök pár e-mailt, de mikor a szobám felé indultam, Kitti hangját hallottam meg.
- Anya, apa ti meg mit kerestek itt? – A kérdés magyarul hangzott el, én pedig nem akartam hinni a fülemnek. – Lili, gyere ide! – Hívott Kitti.
- Mit akarsz, és mi ez a… - Akadt bent a szavam is, amikor megláttam a majdnem hat éve nem látott szüleimet az ajtóban. Ahogy belenéztem apám szemébe, úgy éreztem, azonnal elszédülök. A fejem zúgni kezdett, és a mellkasomban is erős szorítást éreztem.
- Istenem, Lili! – Hallottam távolról anyám hangját, és láttam, felém közelít. Teljesen más volt, mint ami eddig az emlékezetemben élt róla. Arca sokkal szebb volt, és kevesebb ránc borította. Talán plasztikáztatott? 
- Lilike, hogy vagy? Mennyire szép lettél és…- Akart megölelni apám is.
- NE ÉRJ HOZZÁM! – Ordítottam, majd sarkon fordultam, bevonultam a szobámba és beletemetkeztem az oly régen elfeledett érzéseim előtörésébe.

Sziasztok! Kicsit hosszúra nyúlt ez a rész, de remélem nem bánjátok és ne feledjétek a kampányt, hiszen sokat ér nekünk.  #miisittvagyunk 


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

#miisittvagyunk

Andrea írta...

Köszönöm 😉