2019. július 7., vasárnap

⚽ Már minden a pénz körül forog?? ⚽


Sziasztok!! 


Eredetileg új résszel akartam ma jönni, de amit ma olvastam arról úgy érzem muszáj írnom, mert őszintén megmondva nem kicsit akadtam most ki. 

Tudjátok mennyire szeretem a focit, és mennyire várom az évkezdést, hogy szurkolhassak a kedvenc csapataimnak, és a játékosaimnak. Főleg az olasz focit szeretem, de figyelemmel követek más bajnokságokat is. 

Ez a blog alapból két játékosról szól, akiknek a munkásságát nagyra becsülöm, és akármilyen csapatban is fociznak, mindig drukkolok nekik, hogy ne csak csapat, de egyéni szinten is remekeljenek. 

Így van ez Stephannal is, aki - igaz nem vagyok egy nagy As Roma fan - mégis ha tudtam megnéztem a mérkőzéseit, és mindig boldog voltam mikor a pályára lépett. A tavaszi válogatott mérkőzéseknél pedig újra behívták a válogatottba, ahol igaz keveset lépett pályára, de mégis keret tag volt, és az edző számított rá, hiszen az előző idénye jól alakult. Sok gólig jutott és úgy láttam boldog a csapatba. 

Most mégis olyan hírt olvastam, ami borzalmasan kiábrándító, és ha ez igaz, hatalmas csalódás is. 

Az egyik sport oldal az előbb jött ki, egy olyan hírrel, miszerint Stephan Kínában vesz részt orvosi vizsgálaton a Shanghai Shenhua csapatába, ahol három év alatt 40 millió eurót kap majd.
Mikor elolvastam a cikket, több percig csak ültem és bámultam magam elé, hogy MI VAN??? Ez nem lehet igaz. Ilyen egyszerűen NINCS!!! Főleg, hogy a napokban valami olyasmit nyilatkozott, hogy még korai lenne elhagyni Európát, hiszen még fiatal és még évekig a legmagasabb szinten akar játszani.  De akkor mégis miért gondolta meg magát csak úgy???? Ennyire nagyúr lenne a pénz, és ennyire nem számít neki az, hogy elfelejtik, és pár év múlva majd senki nem fog emlékezni arra, hogy ő milyen tehetséges, és kiváló játékos. Egy idő után a válogatottba sem fogják behívni, hiszen kinek kell egy olyan játékos, aki egy NB1- szintű bajnokságban focizik??? Nyilván a kutyát se fogja érdekelni, hogy milyen sikereket ér el, és mennyi gólt rúg majd. Na és ha tényleg menni is akarna, nem értem, hogy az ügynöke,- aki a testvére- miért nem beszéli le róla, hogy hé öcsi, figyelj már még vagy 1 éved a szerződésedből, amit tölts ki és majd utána megnézzük a lehetőségeket. 
Jó persze nem akarok elszállni, mert igaz, hogy vannak nála klasszisokkal jobb focisták, de ő is nagyon jó, és még fejlődhetne, de így mégis hogy???? Jövőre pedig itt a Világbajnokság, amin - ha így halad- nem fog részt venni.
Nem gondolnám, hogy kenyér gondjai lennének, hiszen az As. Romaba is elég szépen keres, és bármit megvehet, amit csak akar. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a kedvenc játékomban miért a pénz veszi át egyre jobban az uralmat. Szinte akármelyik átigazolást megnézzük, látjuk, hogy röpködnek a milliók, és az ésszel szinte felfoghatatlan pénzek. A játékosok mégis TELHETETLENEK és egyre többet, és többet akarnak. Stephan szerintem okos, és nem fogja elherdálni ezt a pénzt, és úgy gondolom az As. Roma sem fizetett keveset. 
Nagyon szomorú vagyok, hogy ennyire megszédíti a kedvenceimet a pénz, és leszarnak mindent. Főleg a saját tehetségüket, és a hatalmas összeg reményében feladják azt, akik lehettek volna, a középszerűségért. 

Remélem ez egy hatalmas kacsa, és az idény kezdetéig megjön majd az esze, és gondol egy kicsit a rajongóira is, hiszen a Kínai bajnokságot is ugyanúgy lehet majd követni, mint az Amerikait... SEHOGY!!! 😕

Nincsenek megjegyzések: