2018. január 30., kedd

⚽️ Veterán bloggerek kérdőíve⚽️

Sziasztok! Daremo oldalán találtam ezt a kérdőívet, és bár nem mondanám annyira veteránnak magam, mégis úgy gondoltam kitöltöm a kérdéssort. Olvassátok szeretettel 😏

1. Hány éve blogolsz?  
Az írás mindig is nagyon közel állt hozzám. Az első blogomra pont nemrég (kíváncsiságból) kerestem rá. Kicsit vicces volt újra olvasni, hogy mik is foglalkoztattak, és milyen történet kezdemény volt a fejembe akkor. A mostani blogomat pedig lassan két éve vezetem, és sokkal komolyabban veszem, mint a régebbit. Erre azt értem, hogy többet hirdetem, figyelek a külsejére, és sok időt fordítok a fejezetekre, nem csak összedobom, ami éppen eszembe jut.

2. Tartottál valaha hosszabb szünetet a blogolásban?
Az előbb említett blogom után (ami 20.részig jutott) volt egy pár év szünetem. Persze akkor is voltak gondolatok a fejembe, és a füzetem mindig ott lapult a táskám mélyén, mégis voltak az életembe sokkal fontosabb dolgok is, mint az írás. Lett egy férjem, egy munkahelyem, és az életem kezdett a felnőtt lét felé mozdulni, amibe nem fért bele ez a fajta hobbi.

3. Mindig ugyanezt a nevet használtad?
Nem, de örülök, hogy jelenleg a saját nevemmel blogolhatok, hiszen úgy vélem, ha felvállalom magam az olvasóim is jobban szeretik olvasni a bejegyzéseimet.

4. Mindig ugyanezen a címen blogoltál
Nem, de ezt szeretem a legjobban. A magyar cím azonnal beugrott, de mivel ez egy külföldön játszódó történet, úgy gondoltam jól állna neki, és így lett a Resta con me.

5. Változott az évek során a blogod témája?
Mivel történetes blogot írok, így a téma nem változott. 

6. Milyen eszközöket használtál régen és milyeneket most a blogoláshoz?
Mindig van nálam füzet, és toll, így ha eszembe jut valami, lyukasóráimba vagy pihenő időmbe azonnal leírom. Nagyon fontos, hogy nálam legyenek ezek, mert történt már olyan, hogy mire hazaértem kiment a fejemből az a gondolat, amivel a fejezet akartam indítani. A saját laptopomon írom a bejegyzéseimet, amit nagyon féltek, és nagyon vigyázok rá. Sajnos hajlamos vagyok az elektronikai dolgaim tönkretételére, így mikor az előző laptopom elromlott nagyon rosszul érintett. A blogomnak a részei nagyrészt azon voltak, így azóta igyekszem egyéb helyekre is átmenteni az írásaimat. 

7. Vannak olyan olvasóid, akik a kezdetektől követik a munkásságodat?
Erre nem tudok teljességgel felelni, mert vannak olyanok, akik már régóta kommentelnek a részeim alá, de nem tudom, hogy ők mióta követnek. Persze jól esnek az új emberektől lévő hozzászólások is, de mindig várom, hogy mit szólnak a "régebbiek" a történet alakulásához.

8. Vannak bloggerek, akikkel már személyesebb kapcsolatot is kialakítottál?
Tagja vagyok a Blogger Csoportnak, ahol nagyon sok kedves emberrel ismerkedtem össze. Úgy gondolom jó közösség alakult ki, akik inspirálják és bátorítják egymást. Sajnos személyesen még nem találkoztam velük, de remélem, erre sor kerül majd a közeljövőbe. A legközelebb hozzám a csoportból Eszter Because I'm Dreamer blog írója áll, aki sokat segít nekem az ötletelésben, és a blogos témán kívül is nagyon hasonlóak vagyunk.

9. Megváltozott a környezeted hozzáállása a blogoláshoz, a te blogodhoz?
Talán annyiban, hogy a családom rájött, hogy nekem ez egy komoly hobbi. Már nem piszkálnak vele, de még mindig nem érzem azt a támogatást, ami jól esne, így a szüleimnek nem is szoktam róla beszélni. Persze vannak alkalmak - elég ritka - mikor a férjemnek felolvasok, pár részt mielőtt kikerülne. Szerencsére ő nagyon segítőkészen áll hozzám.

10. Szerinted miben fejlődtél leginkább a blogolás tekintetében?
A helyesírás és a kinézet. Nyilván az első részeimnél borzalmasan rossz volt a helyesírásom, és még most is inkább átolvastatom mással a részeket, mielőtt kikerül, de úgy gondolom, már magamtól is észreveszek olyan hibákat, amiket régebben nem. Sajnos nálam ez sosem lesz 100%-os, amiért bocsánat, de talán a történettel kompenzálni tudom a hibámat. A kinézetre pedig sokkal jobban odafigyelek. Egy-egy rész előtt rengetegszer megnézem, hogy néz majd ki, ha képeket rakok bele, milyen lesz, hiszen úgy vélem, ez is engem jellemez.

11. Akadt-e az életedben olyan lehetőség, amihez azért jutottál hozzá, mert blogolsz?
Nem mondanám lehetőségnek, viszont nagyon örülök, hogy a blogom által kerülhettem bele, a már említett blogos csoportba. 

12. Van olyan téma, amiről megbántad, hogy írtál? 
Soha nem írok olyat, ami sértő lehetne, még így is, hogy történetes blog. Biztos butaságnak gondoljátok, de mindig az van a szemem előtt, ha azok, akikről írok egyszer (de jó lenne) elolvasnák a történetet, ne érezzék, hogy szégyenbe hoztam őket.

13. Mi az, amit ma már másképp csinálnál a blogodon/blogoddal, mint régen? 
Semmit nem csinálnék másképpen, mint ahogy eddig. Igaz sokan tanácsolták már, hogy írjam át a régebbi részeimet, vagy javítsam ki a hibákat, de úgy vélem azok is hozzám, a blogomhoz tartoznak. Látható rajtuk a fejlődés, és nem szégyenkezek pár félregépelt szó miatt.

14. Melyik a valaha megírt kedvenc blogbejegyzésed? 
Mindegyik bejegyzést nagyon kedvelem, de talán ezt a részt mondanám aktuális kedvencemnek. ️ Karácsonyi Angyal  

15. Kaptál valaha olyan kritikát, ami miatt lényegesen megváltoztattál valamit a blogoddal kapcsolatban? 
Talán egyszer volt olyan, hogy nem abba az irányba indult a történet, ahogy az olvasók gondolták, így mikor láttam, hogy ez most nem fekszik, az eddigi megírt részeimet teljesen átalakítottam. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy durva, bántó hozzászólást még sosem kaptam, bár az is igaz, hogy én sem írogatok sosem negatív dolgot más bloggerek bejegyzései alá. Ha nem tetszik valami, azt magamba jegyzem meg, és ennyi. Nagyon jól esnek az, építő jellegű hozzászólások, amit mindig megköszönök. 

16. Szerinted mennyi ideig fogsz még blogolni? 
Ennek a blognak, - jelenleg úgy látom - ez az utolsó évada, de az írást nem szeretném befejezni. Sok történet van a fejembe, amit jó lenne leírni, de nem tudom, hogyan fogadnátok őket. Ehhez hozzátenném, hogy a napokban fogok hozni egy bejegyzést és nagyon kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla.

17. Mit gondolsz, mennyire sikerült az évek alatt a blogodon közvetíteni önmagadat, a személyiségedet? 
Szerintem nagyon. Nyilván nem adom ki a mindennapjaimat, vagy a magánéletem minden apró történését, viszont úgy vélem, bepillanthattatok már az életembe, hiszen írtam a családomról, betegségemről, és a munkámról is.

18. Fogalmazd meg, mit jelent számodra a blogolás és a saját blogod! 
Egy hobbi, egy kikapcsolódás, és egy olyan dolog, ami segít átlendíteni a nehéz napjaimon.

19. Írj egy dolgot, ami szerinted igazán egyedi a blogodban, és kiemeli azt a tömegből!
Őszintén nem tudom, mit válaszoljak, hiszen nem tartom egyedinek a blogom. Nagyon sok focis, és egyéb fanfiction van, amik mind remekül vannak megírva. Ám ha válaszolnom kéne, azt mondanám, két olyan focistáról írok, akik kevésbé számítanak "divatosnak", én mégis kitartok kettejük mellett, mert szeretem nézni, ahogy fociznak, és szeretek minden velük kapcsolatos dolgot. 


Remélem tetszettek a válaszaim, és ezáltal jobban megismertetek engem. A héten hozom a következő részt, de addig is, ha még nem olvastátok itt az utolsó fejezet: 4/3 ️Gyönyör és fájdalom

2 megjegyzés:

Ninaa írta...

A címet én is imádom, annyira szép :3
Jajj, én is beszerzek tollat és füzetkét, nekem is volt olyan, hogy eszembe jutott valami, aztán mire géphez kerültem.. huss.. szőre - szála nem volt.
Egy kérdőív választ adna a "mióta követsz" kérdésre ^^.

Egyedi az oldalad, megfogott a történet, ami nagy szó, mert én sem a focis, se a történetes lapokat nem követem :D Viszont a tiédet imádom. Ügyes vagy nagyon.

Kíváncsi vagyok, hogy a következő történetes oldalad, miről, kiről fog szólni.

Puszi, Ninaa

Andrea írta...

Szia Nina. Köszönöm a hozzászólásodat 😉. Az ötletet pedig megfontolom, mert jól hangzik. Puszi Andrea