2017. október 5., csütörtök

3/44 ⚽️Csak bízni kell ⚽️

Stephan: Hazafelé indultam mikor a telefonom csörgése törte meg Kitti körüli gondolataimat. Meg sem nézve ki keres, megnyomtam a gombot, és beleszóltam a készülékbe. 
- Hello. Mondd akárki is vagy! 
- Szia Stephan, Zlatan vagyok. - Hallottam a Svéd focista kicsit ideges hangját.
- Mondd haver, hogy vagy? 
- Jól, bár kicsit fáj a lábam, de már hamarosan túlleszek a műtéten és remélhetőleg minden jó lesz. 
- Mikor műtenek meg? - Érdeklődtem és egyből eszembe jutott Lili, akiről tudtam végig a férfi mellett tartózkodik. 
- Szerdán, és, hogy őszintén megmondjam eléggé berezeltem már tőle, de Lili előtt nem mutathatom ki. 
- Gondolom eléggé ráparázott már ő helyetted is. 
- Igen, és azért hívtalak, mert szeretném, ha segítenél. De persze nemleges választ is elfogadok, hiszen neked is edzések vannak, és mérkőzések, vagy...
- Zlatan! Mondd, mit szeretnél, és átgondolom. 
- Mivel Szerdán műtenek, ami altatásban fog történni,  ő egyedül lesz egész nap. Bár Mino itt van, de tudom, hogy annyira nem bírják egymást elviselni. Figyelj nekem elég, ha csak a műtétem napjára iderepülsz és másnap, mikor magamhoz térek, visszarepülsz. Lili annyira érzékeny és annyira tragikusan fogja fel ezt az egész procedúrát. Pedig nem is egy akkora dolog.
- Zlatan ez nagydolog! Minden műtét lényeges, és fontos. Nem csoda, hogy félt, hiszen a fia apja vagy. Érthető, hogy ilyenkor sok minden átfut az agyán. 
- Igazad van, de túlreagálja és így én sem tudok pozitívan gondolkozni. De ami a legjobban zavar, hogy nem tudok segítség nélkül fürödni, lábra állni, sőt még mosdóba sem tudok elmenni egyedül. Ehhez pedig Lili segítségét kell kérnem, ami már egyre jobban megalázó. Az operáció után még így sem állhatok lábra pár napig, és nem akarom, hogy azt lássa, szenvedek, vagy az ágyba kell végeznem a dolgomat. Rá kéne beszélned, hogy repüljön vissza veled. 
- Nézd, Ibra, odamegyek és mellette leszek, ameddig csak tudok, de, Lili nagyon makacs. Nem gondolnám, hogy egyedül hagy. 
- Csak próbáld meg! - Kérlelt mire rábólintottam. - Még egy kérés mielőtt elköszönünk. - Szúrta oda gyorsan. - Ne mondd Lilinek, hogy idejössz, legyen neki meglepetés.
- Megegyeztünk, és vigyázz magadra! 
- Rendben, igyekszek. Köszönöm Stephan! - Hálálkodott majd kinyomta a készüléket, én pedig amint hazaértem, megbeszéltem Kittivel mindent. Örültem, hogy rábólintott, hiszen nem akartam, hogy feszültség legyen köztünk ez miatt. Gyorsan lefoglaltam a jegyem Amerikába, és reméltem Lili örülni fog a látogatásomnak.
Zlatan: Vasárnap este indultunk útnak és - bár kicsit tartottam tőle- örültem, hogy minden rendben ment. Érezhető volt ugyan a feszültség, de szerelmem és ügynököm tűrhetően viselkedtek egymással. A leszállás után azonnal a kórházba indultunk, majd megkaptam a privát szobámat és Lili segítségével kipakoltam a dolgaimat. Jóérzéssel néztem körbe a helyiségbe, hiszen nem volt kórterem kinézete. A csontszínű falakon apró virágos tapéta csík futott végig, a krémszínű függöny pedig jól harmonizált a bútorokkal, ami az ágyon kívül egy nagyobb szekrényből és egy bőr kanapéból állt. A szobámból nyílt még a fürdő, amibe a wc, kézmosó és egy tusoló foglalt helyet. Mondhatnám, hogy jó érzés volt itt lenni, de azért annyira mégsem. A kórház nagyon nagyvonalú volt velem, így kaptam egy magánkódot, amivel használhattam az internetet így tartani tudtam a kapcsolatot a barátaimmal és a családommal is. Jóérzés volt magányos időszakaimba végigpörgetni az üzeneteim között, és látni, mennyien gondolnak rám, és mielőbbi jobbulást kívánnak nekem. A rajongók mellett, sok mostani és régebbi csapattársam is üzent, és egy páran még telefonon is felhívtak. Hétfőn megkezdődött a műtétre felkészítés, és végre személyesen is találkozhattam az orvosaimmal. Az operációt két jó nevű doktor végezte, akik közül egyikük Hon-Kongba való. Bíztam bennük és minden kérdésre csakis őszinte választ adtam. Nem volt mellébeszélés, hiszen a karrierem múlt azon a pár órán, amíg a kezeik között fogok feküdni. Kedd este már vacsorához készülődtünk Lilivel és Minoval mikor belépett a doktor, az egyik nővérrel, hogy egy újabb vért csapoljon le az ereimből, és ellenőrizze, hogy bevettem- e az éjszakára felírt nyugtatókat.
- Jó estét Zlatan. Hogy van? Meghoztam a röntgen eredményét, ami sokkal tisztábbá teszi azt, hogy milyen eljárással kezdünk neki a műtétnek.
- Köszönöm. - Néztem rá kedvesen. - Nagyon durva?
- Nem, már láttam ennél rosszabbat is. Nyugodjon meg minden rendben fog menni.
- Igyekszek, csak kicsit régen voltam már kórházba.
- Mennyi ideig fog tartani? - Kérdezte Lili azon az aggódó hangján, amit mostanában mindig hallok tőle. Az orvos fentebb tolta a szemüvegét majd ránézett és folytatta.
- Úgy számolom, hogy Zlatan lesz az első, és már nyolc órakor betoljuk a műtőbe. Előtte kapni fog egy gyógyszert, ami elveszi az idegességét. Ezt kaphatja, szájon bevehető tablettával, vagy kaphat egy injekciót is. Majd akkor eldönti és szól a nővérnek. - Mutatott a mellette álló rózsaszín ruhás, barna hajú nőre. - De, hogy a kérdésére egyszerű választ adjak, ha a műtét kompiláció mentesen halad már délben az őrzőben lehet. Semmi fájdalmat nem fog érezni, hiszen a beavatkozás altatásban történik majd. Még reggel átnézem a friss eredményeket. Nyugodjon meg, próbáljon aludni, és kérem, éjfél után már ne igyon és ne egyen semmit. Jó éjt, Zlatan. Reggel találkozunk. - Mondta, majd már éppen menni készült mikor Lili utána szólt.
- Kérem, még csak annyit mondjon meg, hogy mennyi idő a teljes felépülés? 
- Hat, nyolc hét legalább. Utána pedig rehabilitációt javaslok.  - Osztotta meg, de látszott Lilin, hogy mindjárt kitör belőle a sírás. - Kisasszony, Zlatan hamar lábra áll, hiszen remek erőnlétbe van.
- Köszönöm. - Bólogatott szerelmem, és nekem átfutott az agyamon, hogy ő sokkal idegesebb, mint én, mégsem hibáztathattam érte, mert sosem volt egy erős jellem. Mégis hálás voltam, hogy végig mellettem állt, és mindenben segített. Ezzel bebizonyította, hogy tényleg szeret, és akkor is mellettem áll, ha a padlón vagyok. 
- Mikor léphet leghamarabb pályára?  - Hozta fel megint Mino, mire én csak megforgattam a szemem. Örültem volna, ha már nem kérdeznek annyit a doktortól, és végre mindenki hazamenne, és hagynának kicsit pihenni. 
- Mégis, hogy gondolod, hogy ilyeneket kérdezel? - Nézett rá szúrós szemekkel Lili. - Most mondta a doktorúr, hogy hat, nyolc hét, szóval valószínű nem azonnal. Zlatan annyit fog pihenni, amennyit csak akar. Világos? - Állt fel és mérgesen dús barna hajába túrt. - Az a fontos, hogy jól legyen. Nem a foci az első! 
- Már megint hülyeségeket beszélsz drágaságom. Ha nem tudnád ő egy focista! A karrierje a legfontosabb! 
- Igen, de... 
- Nagyon kérem, ne kiabáljanak, hiszen ez egy kórház, a betegnek pedig szüksége van pihenésre. Megkérném önöket, hogy távozzanak. - Szólt közbe az orvos és én hálás voltam, hogy nem nekem kellett leállítani őket. - Egyelőre legyünk túl ezen és az első hónapokon. Talán Szeptember végére már fogjuk látni, hogy mikor focizhat. De leszögezem semmit nem szabad siettetni. - Nézett mindhármunkra szigorúan. Ahogy a doktor kilépett Lili dühöngve csapkodott és magyarul káromkodott. Biztos voltam benne, hogy Minora haragszik, mégis megakartam nyugtatni. 
- Lili gyere ide! - Nyújtottam ki a kezem felé. - Édes kérlek! 
- Csak akkor beszélek veled, ha ő kimegy! - Mondta és szemei villámokat szórtak Mino felé. 
- Sajnos én még maradok. - Huppant le ügynököm az egyik fotelba. 
- Miért nem mész már el és hagysz minket kettesbe? 
- Mert van egy pár üzleti dolog, amit átkell beszélnünk.
- Igaza van kicsim, és hidd el az is nagyon lényeges. Neked pedig viasza kéne menned a hotelba. Késő van. 
 - Nem akarlak itt hagyni. - Ült végre az ágyam szélére, és szép szemeiből folyamatosan peregtek a könnyek. - Annyira félek a holnapi naptól.
- Édesem semmi baj nem lesz. - Emeltem meg a fejét. - Megkapom a bódító gyógyszerem, alszok egy jót, és ennyi. Lili ennek az orvosnak ez csak egy rutin meló, és nem egy szívműtétről beszélünk, hanem egy térd operációról. Látom rajtad, hogy fáradt vagy. Menj haza, és gondolj a babánkra, akivel rengeteget fogok játszani majd. Ne légy szomorú. - Töröltem le a könnyeit, majd megköszörültem a torkomat. Bár nem ilyen állapotában akartam erről beszélni, de előbb- utóbb ezen is túl kellett esnem. Komoly arccal néztem rá és folytattam: - Tudod, a széfben még van pénz, de írattam egy nyilatkozatot megelőzésként. Ez arról szól, hogy ha megszületik a fiunk onnantól kezdve egy bizonyos összeget minden évben átutalnak neked abból a pénzből, ami jelenleg az enyém. Ha pedig eléri a tizennyolcat teljes hozzáférést kap a számlámhoz. 
- Miért mondod most ezt nekem? 
- Mert úgy gondolom, mindenre felkell készülni.
- Butaság! Nem kell a pénzed. Egy fillér sem, és nem akarom, hogy ilyeneket mondj!!! 
- Szerelmem kérlek.
- Zlatan nem tudnék nélküled élni, szóval nagyon kérlek, ne készülj a halálodra. 
- Ez csak egy kis elővigyázatosság. De most menj! Holnap találkozunk, és tudd, nagyon szeretlek! 
- Én is szeretlek. Holnap már korán itt leszek. - Szorította meg a kezem, közelebb jött, majd hosszan és szenvedélyesen megcsókolt. Nehezen engedtem el, és mikor Minoval az üzleti ügyeket beszéltük át, még mindig rajta jártak a gondolataim.
Lili: Egyedül sétáltam vissza a hotelba, és végig Zlatan szavain gondolkoztam. Nem is értettem miért hozta fel nekem ezeket a dolgokat, amik a pénzről szóltak. Sosem kellett tőle egyetlen fillér sem. A munkáim után mindig megkaptam a fizetésem, és teljes mértékben eltudtam látni magam. Francia országi mélyrepülésem után takarékoskodni kezdtem, hiszen nem akartam, hogy oda jussak, mint akkor. Beléptem a szobámba és a tus alá álltam. Próbáltam elkalandozni, és jólesett, hogy a meleg víz permetezi a bőrömet. Eljátszottam a gondolattal, hogy szerelmem mellettem áll a tus alatt és gyengéden kényeztet. Szinte testi fájdalmat éreztem, hogy csak képzeleteimbe játszódhat le ez az aktus, és rossz érzéssel bújtam be ágyamba, hogy reggel korán újra Zlatan mellett legyek. Már reggel hatkor ébren voltam és amilyen gyorsan csak tudtam összepakoltam a dolgaimat és már indultam is a kórházba. Tudtam, hogy ennem kéne valamit, de túlságosan ideges voltam ahhoz, hogy csak egy falat is lemenjen a torkomon. Betrappoltam a kórterembe, és láttam, hogy Zlatan jön ki a fürdőből, egy nővér segítségével. Azonnal lekabátoltam és a segítségükre siettem.
- Hogy aludtál? - Érdeklődött és próbált mosolyt erőltetni arcára. 
- Jól. - Hazudtam. - Te? 
- Fogjuk rá. - Mormogta majd fájdalmas arccal az ágyra ült. Segítettem neki felülni majd mindenféle dologról beszélgettünk. Mino is bejött, de szerencsére nem volt velünk sokáig. Jólesett csak kettesbe lenni vele. Melléfeküdtem és rádőltem a mellkasára, ahol idegességtől dübörgő szívverését hallgattam. 
- Lili ébredj fel. - Hallottam egy gyengéd hangot mire kinyitottam a szemem. 
- Elaludtam? - Ültem fel, és álmosan körbe néztem. 
- Ahogy hozzám bújtál szinte azonnal. - Simogatta meg az arcom. - De most volt itt a nővér, és hozta a gyógyszeremet, amit a műtét előtt kell bevennem. 
- Renden, akkor vedd be. - Álltam fel és engedtem egy pohár vizet. Zlatan bevette, majd pár perc múlva már mindenféle dolgokat mondott nekem, amik megmosolyogtattak,  de nagyon jól estek. Persze tudtam, hogy az orvosság mellékhatása miatt ilyen laza, és ilyen közlékeny. Még sosem láttam ezt a kiütött énét. Már éppen azt ecsetelte, hogy mit csinálna velem, ha most nem fájna a lába mikor bejött az orvos és egy pár műtős fiú is. Megkértek, hogy menjek ki, majd már csak azt láttam, hogy a műtőbe tolják. Végigkísértem és fogtam a kezét, addig, míg lehetett, és végül egy puszival köszöntem el tőle. Szomorúan és idegesen ültem a váróba és nem is vettem észre, hogy Mino is mellettem áll. Jelenlétét csak akkor észleltem mikor az orrom elé dugott egy doboz kávét, és egy szendvicset. 
- Ezt neked vettem. - Szólt majd leült a mellettem lévő műanyag székre. 
- Köszönöm, de nem kérem. - Toltam el magamtól. 
- Nem mérgeztem meg egyiket sem. Fogadd el, mert állapotos vagy, és a babának szüksége van ezekre. A kávé amúgy koffein mentes, és a szendvics is  teljes kiőrlésű. Zlatan mondta, hogy ezeket szereted. 
- Igen, ez így van. - Néztem bele mélyen a szemébe és ekkor megkordult a gyomrom.
- Lili enned kell! Attól még, hogy koplalsz nem lesz jobb. 
- Jó, igazad van, de előbb kikell mennem egy kicsit a levegőre. - Álltam fel, és a liftek felé indultam. Kiléptem az Április levegőre és mélyeket szippantottam belőle. A szemeimből eleredtek a könnyek és magamba elmondtam Zlatanért egy imát, bár sosem voltam vallásos. Már  több mint fél órája kint ültem a padon és jobbnak láttam, ha visszamegyek mikor a hátam mögül egy ismerős hangot hallottam, amint a nevemet kiabálja. 
- Lili, Lili! - Szólt és csak egyre erősödött. Megfordultam és nem hittem a szememnek. 
- Stephan! - Kiáltottam fel örömömbe, majd felé szaladtam és szorosan magamhoz öleltem. Mikor elszakadtunk egymástól belenéztem csodaszép szemeibe és megkérdeztem: - Te meg mit keresel itt? 
- Úgy hallottam, ma nehéz napod lesz, és gondoltam szükséged lesz egy barátra. 
- Köszönöm, hogy eljöttél. - Bújtam újra a karjai közé és tudtam, ha ő itt van, már nem leszek magányos. 

Sziasztok!! Végre megírtam ezt is. Remélem tetszett nektek, és örömmel olvastátok. Furcsa volt egy ilyen műtétes részt írnom, hiszen én már rengetegszer voltam ilyen helyzetbe. Szerencsére az utolsó műtétem óta sokkal jobban érzem magam. Jelen pillanatban a költözés teszi ki minden időmet, és lehet, hogy egy ideig nem lesz gépem. Nem tudom, mikor fogom hozni a következő részt, de amint helyreállt a rend és tényleg berendezkedtünk, újra jelentkezek. Addig is sok puszi Nektek! Andrea. 

Nincsenek megjegyzések: