2016. augusztus 2., kedd

12. fejezet. Más nézőpontok

Stephan szemszöge: Mikor Zlatan elment Lili teljesen összetört. Nem tudtam semmi olyat tenni amivel jobb kedvre deríthetném. Megpróbáltam mindent, de semmivel nem lehetett kibillenteni ebből a depressziós állapotából. Október 3.- án volt Zlatan 30. éves. Reménykedtem benne, hogy nem jut eszébe de Heléna természetesen figyelmeztette rá. A csajok néha olyan idiótán tudnak viselkedni. Az én születésnapom 27.- én volt és szerettem volna egy bulit rendezni, de féltem, hogy mi lesz ha ezzel újra magamra haragítom a barátomat. Bementem hozzá beszélgetni. Felvetettem neki a vacsora ötletét, de nem figyelt rám. Aztán közelebb mentem hozzá és nem tudom egyszer csak az ágyba kötöttünk ki. Onnantól kezdve pedig szinte minden éjszakát együtt töltöttünk. Örültem, hogy végre az enyém lehet és igyekeztem elhessegetni azt a gondolatot, hogy azért van velem, mert Zlatan épp nincs itt. Reméltem ő is ennyire élvezi az együtt léteinket, mint én. Az egyik ilyen éjszaka után azonban arra ébredtem fel, hogy Lili nincs mellettem. Kimentem és hallottam, hogy a fürdőszobában sír és hallottam, hogy magában azt motyogja, hogy „ Hiányzol Zlatan” és hogy „ezt nem kellette volna” Gondoltam bűntudata van és tudtam, hogy tenni kell valamit, mert ez csak rosszabb lesz. Másnap feltárcsáztam ezt az idiótát, aki szerencsére felvette:
- Hello. – Köszöntem bele a telefonba.
- Szia. Mi van? Hogyhogy felhívsz?
- Mert beszélnünk kell egy fontos dologról.
- Nézd…. Nem érek rá…. És…
- Zlatan Liliről van szó. – Mondtam és tudtam, hogy ez betalált.
- Mi van vele? Talán…. Nem jól van?
- Nem… abszolút nincs jól és félek, hogy ez csak rosszabb lesz….mert… én már nem tudok neki segíteni. Rohadtul szemét módon bántál el vele és…
- Ha azért hívtál, hogy sértegess, akkor jobb lenne ha leraknánk.
- Nem… várj!  - Állítottam le. –  Tudod volt a szülinapot 27. -én és mivel akkor nem ünnepeltük meg  gondoltam csinálok egy bulit…. Amire jó lenne ha te is eltolnád a képedet.
- Meghívsz engem? – Csodálkozott.
- Mégis csak haverok vagyunk vagy mi a szar…. Na és persze Lilinek is jólesne ha látna.
- Még átgondolom és…
- Zlatan ezen nem akarom, hogy gondolkodj! Válaszolj, jössz vagy nem?
- Rendben megyek. Kösz a meghívást haver.
- Nem csak magam miatt teszem. – Mondtam, de örültem is neki hogy igent mondott. Beszéltem Helénával is és meg tudtam győzni, hogy legalább csak beszéljék meg a dolgokat. Még jól is esett, neki, mert így újra láthatta a testvérét. Remélem minden úgy fog alakulni ahogy elterveztem. Nem tudom min vesztek össze, de nem is érdekel. Ez olyan…csajos dolog, amibe semmi pénzért nem akartam beleütni az orromat. Nekem már az lesz a szülinapi ajándék, ha Lilibe végre újra visszatér az élet és a jókedv, és ha ezzel el kell viselnem ezt a bunkó haveromat, akkor összeszorítom a fogam és megteszem. Persze továbbra sem mondok le arról, hogy valamikor még újra a barátnőm lesz.

Zlatan szemszöge: Épp edzésről jöttem haza, de semmi kedvem nem volt otthon tartózkodni és Alexandrával báj cseverészni. Borzalmasan elegem volt abból, hogy úton- útfélen mindenféle magazinnak interjúzik a terhességéről. Nem szeretem a firkászokat, mert valótlan és buta dolgokat írnak. Inkább a munkámról kéne, hogy írjanak, de akármennyire is jó vagyok a PSG-nél azt sajnos csak a sportújságok címlapján jelenik meg…. És ott kis csak egy kicsi cikk. De ha Alexandra tálal ki, már azonnal oldalakon át lehozzák. Nagyon rosszul viseli a terhességét és ezzel nekem is nehezebb a munkámra koncentrálni. Hisztizik és mindenféle extra kívánsága van. Hiányzott Lili, de nem mertem felhívni, mert féltem, hogy elküldene a búsba. Váratlanul azonban Stephan nevét láttam a telefon kijelzőmön. Lebeszéltem vele a szülinapját és jól esett, hogy gondol rám. Örültem, hogy Lili mellett van.
- Szia. – Léptem be a lakásba. – Alexandra a kanapén feküdt és egy lakberendezési magazint olvasgatott. – Azt hittem ma dolgozol.
- Nem… már nem megyek be. Hétvégén elmehetnénk a szüleimhez. – Jött közel hozzám, de mikor megpróbált átölelni eltoltam magamtól. Már jó ideje nem szeretkeztünk, de nem voltam képes Lili után mással lenni. Főleg nem vele. Csak éltünk egymás mellett, mint két lakótárs. Számomra ez kényszer volt.
- Nem megyek veled sehova, ugyanis vissza kell mennem Milanóba. – Néztem mélyen a szemébe.
- MI???
- Igen… egy haveromnak lesz a szülinapja és meghívtak.
- Na és mi lesz velem? – Emelte fel azt az idegesítő hangját.
- Majd anyádéknál leszel. Nekem akkor is el kell mennem. Holnap indulok.
- Mondd ki az?
- Stephan El Shaarawy.
- Igazán?
- Igen… és legalább a tesómmal is összefuthatok.
- Nem akarom, hogy elmenj!
- Leszarom. – Hagytam ott és bevonultam a szobába, de utánam jött. – Mit akarsz???
- Nem mehetsz el Zlatan!!!!
- Alexandra állj le jó?? Itt vagyok veled… ezt akartad nem? Viszont nem tilthatod meg, hogy elmenjek egy buliba ahova meghívtak….
- Miközben a terhes feleséged itt van.
- Nem is vagy a feleségem. – Vetettem oda neki hűvösen.
- Még….
- Nem akarlak elvenni már ne haragudj.
- De igen. – Nézett rám mérgesen. – Elmehetsz, de akkor Decemberben összeházasodunk.
- Nem! Ezt nem csinálod meg velem.
- Akkor nem mehetsz el!
- Bazd meg nem vagy az anyám!!!
- Vagy ez van semmi…. És elköltözök, olyan helyre ahol a büdös életbe nem láthatod a gyereked!!! Most még elmehetsz, mert gondolom MIATTA mész vissza…. De utána Decemberbe összeházasodunk.
- Miért jó neked ha elveszlek, de tudod, hogy NEM SZERETLEK!!!??? - Néztem bele mélyen a szemébe és ő erre nem tudott válaszolni. Én meg fogtam magam és ott hagytam a fenébe. Mégis mi francért zsarolgat??? Hogy tehet ilyet egy nő??? Alexandra olyan kedves volt mikor összejöttünk és annyira csodaszép. Most ennek nyoma sincs, mert csak egy követelőző hisztérika lett. Hatalmas volt rajtam a nyomás, és de mikor visszamentem igent mondtam neki. Nem veszíthetem el a még meg sem született babánkat. Másnap korán reggel elindultam a repülő térre és felszálltam a Milánói gépre. Stephan jött ki elém és egyenesen Helénához fuvarozott. Nem volt felhőtlen a barátságunk, de bírtunk egymással beszélgetni. Beléptem és Heléna azonnal a nyakamba ugrott.
- Hol van? – Kérdeztem és tudta kire gondolok. Csendben besétáltam a szobába és megláttam Lilit aki a fotómat nézte.
- Hello. – Köszöntem rá. Mikor megfordult láttam mennyire szomorú a szeme és milyen sokat fogyott, mégis csodaszép volt és kívánatos.

- Zlatan. TE JÓ ÉG!!! – Hallottam a hangját és kitört belőle a sírás. Odamentem hozzá és csak átöleltem. Mennyire jó volt érezni újra az illatát. Stephan és a tesóm pedig csak álltak a szobába és nézték a mi kis jelenetünket. 

Nincsenek megjegyzések: